MRAMOROVÁ BÁBOVKA

 MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Recept na tuto mramorovou, tvarohovou bábovku mám od mé babičky. Bábovka je opravdu nadýchaná a velmi lehká. 
Ingredience:
3 vejce
1 vanička tučného tvarohu
100ml rostlinného oleje 
50ml mléka
210g cukru krystal
250g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
30g holandského kakaa

V míse smícháme žloutky s cukrem a poté přilijeme olej
Přidáme tvaroh, stále mícháme.
Pomalu přisypáváme přesátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. 
Přilijeme mléko, v těstě by neměly být žádné hrudky. 
Bokem si do tuha vyšleháme sníh a pomalu ho do těsta vmícháme. 
Dáme si předehřát troubu na 185°C a důkladně vymažeme bábovkovou formu rostlinným tukem a vysypeme moukou. 
Poté 1/3 těsta promícháme s kakaem, máme tedy dvě různě barevná těsta. Ty postupně lijeme do formy, aby vznikl mramorový vzor. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu. 
Bábovku po upečení ještě ve formě otočíme těstem dolů a dáme například na prkýnko. Počkáme přibližně 1-2 hodiny, dokud bábovka z formy sama nevypadne.
Doufám, že se vám povede.
Dobrou chuť.






Komentáře

Oblíbené příspěvky