SLANÉ TYČKY
SLANÉ TYČKY
Tyto slané tyčky se hodí na jakoukoliv oslavu. Já je vždy kupovala, ale když teď vím, jak jsou jednoduché, myslím, že už je budu jen péct. Jsou tak akorát slané a křupavé. Čím je posypete je jenom na vás, já použila rozmarýn a sezamová semínka. Množství surovin mi vyšlo asi na 25 tyček.
Ingredience:
200ml vody
20ml olivového oleje
10g sušeného droždí
360g hladké mouky
1/2 čaj. lžičky soli
mák celý, sezamová semínka, rozmarýn...
Mouku prosejeme do velké mísy, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu a nasypeme droždí. Ještě za pomoci okolní mouky vytvoříme v důlku hustší kašičku. Mísu dáme na teplé místo a necháme tak 15minut.
Do mísy nyní přidáme olej a sůl a vše mícháme a hněteme.
Mělo by nám vzniknout kompaktní pružné těsto.
Těsto dáme zpět do mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a dáme na teplé místo alespoň na hodinu kynout.
Po hodině si připravíme plechy vyložené pečícím papírem.
Těsto si rozdělíme na přibližně 25 stejně velkých kusů, které vyválíme a vytvarujeme v stejné dlouhé a tlusté ,,hady". Teď tyčky obalíme v čem budeme chtít například sezamu, rozmarýnu, máku apod.
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Tyčky necháme pod utěrkou ještě 15 minut odpočívat poté každou pomažeme olivovým olejem a na 15 minut dáme péct.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat