TIRAMISU
TIRAMISU
Tiramisu je lehký, letní dezert, pocházející z Itálie. Já osobně ho mám velmi ráda. Na přípravu je opravdu jednoduchý a pochutná si na něm celá rodina. Některé chuti jsou více jemné, jako například mascarpone, ale naopak káva, ve které jsou sladké piškoty namáčeny, je krásně výrazná.
Ingredience:
1 kelímek smetany ke šlehání 33% (250ml)
2 balení mascarpone (500g)
1 vanička tvarohu tučného (250g)
2 polévkové lžíce moučkového cukru (podle chuti)
400g italských podlouhlých piškotů (savoiardi)
1 hrnek kávy
2 polévkové lžíce rumu
holandské kakao
Nejprve vyšleháme smetanu ke šlehání, k níž později přidáme mascarpone, tvaroh a podle chuti moučkový cukr, stále šleháme.
Uvaříme si hrnek kávy, k níž přilijeme trochu rumu.
Do kávy namáčíme jednotlivé piškoty, které skládáme těsně vedle sebe do středně velké formy- pekáčku. Když máme první patro piškotů hotové, rozetřeme po celé ploše 1/3 krému. Poté opět namáčíme a skládáme piškoty a vrstvu pomažeme krémem. Již naposledy vrstvíme piškoty a zbylým krémem vršek zahladíme. Formu nyní umístíme přes noc do lednice a tiramisu necháme ztuhnout.
Těsně před podáváním tiramisu posypeme holandským kakaem.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat